מאפה ים-תיכוני (פרווה)

כג בכסלו התשסז
,
14 בדצמבר, 2006
14/12/2006 0:00
פרווה
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

לבצק: 250 גר´ קמח, ½ כוס שמן זית, 1/3 כוס מים, כפית מלח,

למילוי: 2 חצילים בינוניים, יפים, חצויים לאורכם, ופרוסים דק. 4 קישואים פרוסים דק, 2 שינים קצוצות. 2 בצלים קטנים פרוסים דק. 4 עגבניות קטנות ואדומות פרוסות דק. 12 זיתיפ שחורים מגולענים חצויים. פכית טימין. מלח, פלפל שחור טחון טרי, ¼ כוס שמן זית.

הוראות הכנה

הכנה: שמים את מצרכי המזון לבצק במעבד מזון וצרים ממנו כדור שטוח, עוטפים בניילון ומקררים שעה.

מחממים את שמן הזית במחבת גדולה, מטגנים את השום והבצל. מוסיפים את פרוסות החציל ומטגנים על אש קטנה, עד שהחצילים מתרככים למדי. ממליחים ומפלפלים, מוציאים מהמחבת ומקררים.

עורכים את הבצק על משטח מקומח ומרפדים בו את תבנית מלבנית או אובלית. מהדקים את הבצק לדפנות וחותכים את השוליים המיותרים. דוקרים במזלג את פני הבצק.

מפזרים על הבצק את תערובת החצילים בשכבה אחידה. מסדרים על הכל שורות שורות של עגבניות וקישואים בחפיפה. על הכל מסדרים יפה את חצאי הזיתים ואת חצאי הזיתים. ממליחים ומפלפלים. מפזרים מעט טימין ומטפטפים מעט שמן זית על הכל. אופים בתנור בחום של 180 מעלות כ30 – 40 דקות.

הערות

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

מצביעה בקלפי צילום: פלאש 90. יונתן זינדל

סקרים חדשים: הרשימה הציונית דתית - עוברת בקושי

קרא עוד