פרוייקט הסקי הדתי

לזניה עם בזילקום או פסטו ובשמ/ גב' ספניולטי

אחת מל"ו 23/08/09 00:00 ג באלול התשסט

מצרכים

600 גרם לזניה, 150 גרם עלי בזיליקום, 60 גרם צנוברים, 50 גרם שמן זית, 30 גרם פטרוזיליה, 100 גרם גבינת פרמזן מגוררת

לבשמל: 100 גרם חמאה, חצי כוס קמח, ליטר חלב, 2 – 3 עלי דפנה, מלח ופלפל לבן.

הוראות הכנה

לרוטב: מטגנים את החמאה והקמח, תוך בחישה, עד שהחמאה נבלעת בקמח. מוסיפים חלב ותבלינים ומבשלים, תוך בחישה, עד שהרוטב מתעבה. מרחיקים את עלי הדפנה.

במעבד מזון קוצצים יחד פטרוזילה, צנוברים ובזיליקום עם שמן זית וכחצי כוס רוטב בשמל. מעבירים לקערה. מוסיפים את הרוטב הלבן הנותר ומעט גבינה.

מבשלים את הזלניה או משתמשים בלזניה ללא בישול. משמנים תבנית מלבנית. מניחים כמה שכבות של: רוטב לבן-ירוק מתובל וגבינה. למעלה מפזרים חתיכות חמאה. אופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני.

הערות

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר