סגור

לזניה חלבית שווה ומושקעת

ח באייר התשסח
,
13 במאי, 2008
13/05/2008 0:00
בשרי
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

בלילת הגבינות:

טוב טעם או כנען

1 קוטג´

1 גביע קטן (250 גרם) גבינה לבנה

יוגורט

חלב

גביצה צהובה מגוררת

רוטב שום

תערובת תבלינים לפיצה (או: מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, זעתר, אורגנו)

1-2 ביצים, כמה כפות קמח.

רוטב עגבניות:

בצל

עגבניות

2 רסק עגבניות

רוטב שום

עשבי תיבול

תערובת תבלינים לפיצה

מים למהילה לפי צורך

אקסטרות:

טבעות זיתים

פטריות חתוכות טריות/מקופסה

גבינה צהובה מגורדת

וכמובן - עלי לזניה.

הוראות הכנה

מערבבים את רכיבי בלילת הגבינות בקערה אחת.

רוטב עגבניות:

קוצצים דק בצל ומטגנים.

מוסיפים קוביות עגבניות.

מוסיפים רסק עגבניות (2 קטנים)

אם יש רוטב שום - זה גם מבורך.

מוהלים במים לפי הצורך.

ניתן כמובן להוסיף עשבי תיבול (שמיר, פטרוזיליה).ושוב, תערובת תבלינים לפיצה.

משמנים קלות תבנית.

שכבה עלי לזניה.

שכבה גבינה (1/3-1/2 כמות, תלוי כמה "קומות" רוצים, לדעתי 1/2 כמות)

מוסיפים טבעות זיתים או פטריות חתוכות (אפשר גם וגם)

1/3 מכמות הרוטב.

עלי לזניה.

שארית הגבינה.

פטריות/זיתים

1/3 מכמות הרוטב

עלי לזניה

גבינה צהובה מגורדת

ועוד רוטב (לא חובה, אופציונלי).

ולתנור. 180 מעלות. בערך 45 דקות.

הערות

אחרי שעושים את הלזניה הזאת מבינים שזה שווה את ההשקעה.
עם זאת, מכיוון שלא תמיד יש לנו כח, הנה כמה קיצורי דרך:
1. אפשר לוותר על הרוטב המושקע ולערבב רסק עגבניות, מים ותבלינים. להוסיף עגבניה או שתיים חתוכות לקוביות - בלי לטגן.
2. רוטב שום אינו חובה.
3. את תערובת הגבינות אפשר לשנות, לא חייבים גם טוב טעם וגם קוטג´ וגם יוגורט וכו´. אני ממליצה לפחות שיהיה קוטג´ וגבינה לבנה.
4. אפשר לוותר לחלוטין על הגבינה הצהובה.
5. מי שאוהב את עלי הלזניה "רטובים" מלמעלה יכול להרטיב אותם בקטשופ במקום להכין הרבה רוטב עגבניות.
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר