סגור

במיה ברוטב עגבניות

כה באלול התשסו
,
18 בספטמבר, 2006
18/09/2006 0:00
פרווה
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

ק"ג במיה טרייה (אני משתמשת בקפואה, כמובן, זה לא העונה עכשיו...)

2 שיני שום קצוצות

בצל קצוץ דק

6 עגבניות בשלות, קלופות, חתוכות לקבויות

רבע כוס שמן זית משובח

כוס מים

חצי כוס פטרוזיליה קצוצה (אני שמה כוסברה)

10 עלי בזיליקום טרי קצוצים

מלח, פלפל שחור טחון טרי

הוראות הכנה

שוטפים את הבמיה ומנקים אותה (בקפוא, כמובן, אין צורך)

שמים בסיר גדול את שמן הזית ומאדים בו את השום ואת הבצל, עד שהם מתרככים לגמרי. מוסיפים את העגבניות, הפטרוזיליה, הבזיליקום, המלח והפלפל ומבשלים כעשר דקות.

מוסיפים את המים, מערבבים ומביאים לרתיחה, מוסיפים את הבמיה ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, עד שהבמיה מתרככת מעט והרוטב מסמיך.

אפשר לגוון בתבלינים, כמובן, ואפשר להוסיף כדורי בשר.

הערות

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

הכנרת צילום: משה שי, פלאש 90

מפלס הכנרת בעלייה נוספת אחרי הגשמים

קרא עוד