חטיף פצפוצי אורז

חדשות כיפה חייקי 26/10/10 00:00 יח בחשון התשעא

מצרכים

חצי כוס שמן(קנולה)\חצי מרגרינה

7 כפות גדושות דבש

2 כפות ליקר\יין

3 כפות קקאו

רבע כוס סוכר חום\לבן

30 גר´ חלבה

פצפוצי אורז- 7 כוסות

לקרם:

כוס חמאת בוטנים מתוקה

כוס שוקולד צ´יפס לבן(פצפוצים-פרווה)

לזיגוג:

חצי חבילת שוקולד מריר\צימקאו

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

1. שמים בסיר את השמן, דבש ,קקאו, ליקר, חלבה- ממיסים על אש נמוכה ומערבבים, עד לקבל תערובת אחידה .

2.מורידים מהאש ומכניסים בהדרגה את פצפוצי האורז לתערובת תוך כדי ערבוב לראות שהכל נדבק ולא מתפורר.

(לא לשים הרבה פצפוצים).

3.לשים את הפצפוצים בתבנית על ניר אפיה ולשטוח עד לקבלת משטח אחיד ולהקפיא.(אפשר לכסות בניר אפיה ולרדד מעט במערוך כדי ליישר).

4.להכנת הקרם:לשים סיר בתוך סיר כך שסיר אחד עם מים ובשני חומרי הקרם וכך ממיסים את השוקולד לבן והחמאת בוטנים-כאשר נמס לגמרי מורחים על הפצפוצים ושוב מקפיאים.

5. ממיסים את השוקולד מריר(אותו הדבר כמו בהכנת הקרם)-ומקשקשים מעל הקרם עם מזלג לאחר שקפא קצת, ומקפיםים שוב.

6. כאשר הכל נעשה למקשה חותכים לקוביות בגודל בינוני ומסדרים במנג´טים.

לשמור במקפיא-מתחסל מהר...

בהצלחה!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

כתבות נוספות