גלידת זעפרן

חדשות כיפה מדינהשלבורקס 25/03/10 00:00 י בניסן התשע

מצרכים

1 ליטר חלב - ( 3 אחוז שומן )

1 צרור / חבילה שמנת מתוקה

1 כף/ות אבקת סחלב

500 גרם סוכר

0.5 כוס/ות פיסטוק - קלופים וחתוכים גס

מי ורדים

קורט זעפרן

הוראות הכנה

1 . יום לפני הכנת הגלידה, מוזגים לכלי שטוח חצי מכל של שמנת מתוקה ומקפיאים. לאחר מכן חותכים לקוביות גסות, ושומרים אותן במקפיא.

2 . מערבבים בקערה את הסוכר ואבקת הסחלב, מוסיפים את החלב והשמנת ומערבבים היטב עד שהסוכר נמס לחלוטין.

3. מוסיפים לתערובת את מי הורדים והזעפרן, מערבבים ומכניסים למקפיא.

4 . בכל עשרים דקות מוציאים את התערובת ומערבבים היטב - במשך כשלוש שעות.

5 . לאחר שלוש שעות מוסיפים את קוביות השמנת הקפואה והפיסטוקים, מערבבים ומחזירים למקפיא לפחות לשלוש שעות נוספות - עד שהגלידה מקבלת את המרקם הרצוי.

הערות

כתבות נוספות