גלידה מקסימה בטעם ובפשטות

חדשות כיפה סורוקאית 06/06/11 00:00 ד בסיון התשעא

מצרכים

1 קופסת ריצ´ או שמנת מתוקה פרווה (עדיף, אני פשוט לא מוצאת באיזורי..)

1 חלבון

1 1/2 כפות סוכר

קוקוס טחון

פצפוצי אורז (עדיף לא ממותקים)

אגוזים קצוצים

כ 50 גר´ מרגרינה

הוראות הכנה

מקציפים את החלבון עם הסוכר, כאשר את הסוכר מוסיפים בהדרגה,

עד לקבלת קצף יציב

מקציפים בנפרד את הריץ´

מוסיפים בתנועות קיפול עדינות את החלבון לתוך הריץ´

לציפוי:

(שימי לב, מה שעושה את הטעם לגלידה, זה בעצם הציפוי הקראנצ´י!)

בתנור שוטחים את הפצפוצים, והאגוזים ומעליהם מפזרים את המרגרינה,

קולים כ 10 דק´, ומערבבים, כך שהכל מכוסה במרגרינה,

מוציאים מהתנור ומסיפים קוקוס, מקררים

משטחים חצי מכמות הציפוי בתבנית, מעל שופכים את הגלידה, ומעליה מסימים בשכבת צפוי נוספת.

מקפיאים למס´ שעות.

ניתן להוסיף ולשדרג כיד הדמיון הטובה, אך המלצה שלי אל תוותרו לעולם על הקוקוס!

לבריאות!

הערות

כתבות נוספות