סגור

קינוח עם שסק צלוי - ללא גלוטן

כב באייר התשעח
,
07 במאי, 2018
07/05/2018 15:19

צילום: אמיר מנחם

חלבי
עד 10 דקות
פשוט

מצרכים

חומרים ל-6 עד 8 מנות:

ליטר חלב, יטבתה. מיכל שמנת מתוקה של יטבתה, 100 גרם סוכר, 4 כפות מי ורדים, 85 גרם קורנפלור.

להכנת השסק:

15-20 פירות שסק קלופים ופרוסים לרבעים לאורך.

100 גרם חמאה.

2 כפות ברנדי או קוניאק.

100 גרם סוכר.

מיץ מחצי לימון.

להגשה:

עלי נענע – לא חובה

הוראות הכנה

יוצקים לסיר את השמנת יחד עם 3 כוסות חלב ו-100 גרם סוכר. מחממים עד לסף רתיחה.

במקביל, יוצקים אל קערה כוס חלב קר ומי ורדים. מוסיפים פנימה קורנפלור ובוחשים היטב.

מעבירים 3 מצקות מתערובת החלב החם שבסיר תערובת החלב הקר ובוחשים עד לקבלת תערובת חלקה.

עכשיו יוצקים את תערובת החלב הקר והקורנפלור אל החלב החם שבסיר. ומביאים לרתיחה שנייה תוך טריפה מתמדת עד שמתקבלת תערובת במרקם סמיך ואחיד. ומורידים מהאש. יוצקים לכוסות הגשה אישיות.

מקררים 10 דקות בטמפרטורת החדר ומעבירים את הכוסות למקרר, לשעה וחצי לפחות אבל אפשר גם למועד מאוחר יותר.

עכשיו להכנת השסק: ממיסים במחבת, רצוי כבדה, חמאה. מוסיפים ברנדי, סוכר ומיץ לימון, מערבבים ומבשלים כחצי דקה יחד. מוסיפים את חצאי השסק וצולים תוך ערבוב עדין עד לריכוך קל של הפרי. מורידים מהאש ומסננים מהרוטב. גם את הפרי אפשר לשמור במקרר אם לא מתכוונים להגיש את הקינוח מיד. וכנ"ל הרוטב.

לפני ההגשה: מפזרים על כל כוס 4-5 פרוסות שסק צלוי (חמות או קרות). יוצקים מעל מעט מהרוטב ומעטרים בעלי נענע. מגישים מיד.

המתכון באדיבות נעמי גוטקינד-גולן

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

 משרד החינוך צילום: פלאש 90. יונתן זינדל

סערת המפמ"רית: איסור הוצאת שם רע

קרא עוד