סוכריות קרמל תפוחות שנמסות בפה כמו חלת דבש

חן ואלון קורן 05/09/21 11:10 כח באלול התשפא

צילום: חן ואלון קורן
צילום: חן ואלון קורן

מצרכים

400 גרם סוכר

150 גרם גלוקוז

חצי כפית מלח ים

10 גרם אבקת סודה לשתיה (כף אחת)

הוראות הכנה

מרפדים תבנית בנייר אפיה (גודל 20 על 30, או יותר, לקרמל חיים משלו)

שוקלים 10 גרם סודה לשתיה ומניחים בצד.

מניחים במחבת רחבה את הסוכר, מעליו מניחים את הגלוקוז, ומעליו את המלח.

מדליקים את האש- להבה בינונית-גבוהה.

לא נוגעים במשך 3-4 דקות.

בעזרת כף עץ מקפלים את הסוכר לתוך הגלוקוז בתנועות עטיפה-

המטרה היא לעטוף את הגלוקוז בסוכר.

ככה עד השסוכר מתחיל להנמס.

אל תפחדו, אבל גם אל תעזבו את המחבת, הכל קורה די מהר.

לאט לאט אתם תראו שבקצות הסוכר מתחיל להנמס, תמשיכו לערבב בתנועות קיפול.

כאשר כל הסוכר נמס ומתחיל לקבל צבע ענברי חלש, מערבבים במשך כמה שניות עד לאיחוד ומחכים לקבלת צבע כזה:

(לא נורא אם יש עוד גושים קטנים של סוכר שלא נמסו, זה יסתדר)

בשלב הזה שופכים את הסודה בבת אחת ומכבים את האש.

מערבבים היטב לאיחוד של הכל ושופכים לתוך התבנית בזהירות, ומבלי להוריד את התפיחה של הקרמל.

מחכים חצי שעה ושוברים לשברים בגודל הרצוי.

הערות

טיפ לעבודה עם גלוקוז: מרטיבים את הידיים היטב, בלי לנגב ואז ניגשים להרים מהגלוקוז. ככה הוא לא נדבק לידיים.
יאלה סוכר, גלוקוז וסודה לשתיה!

המתכון באדיבות חן ואלון קורן

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר