סגור

בלינצ`ס גבינה ברוטב תותים

יד באייר התשעב
,
06 במאי, 2012
06/05/2012 0:00
בשרי
לא מוגדר
לא הוגדר

מצרכים

לחביתיות:

50 גרם חמאה נמסה

½ 1 כוסות חלב

½ 1 כוסות קמח

3 ביצים

קורט מלח

למלית:

300 גרם גבינה לבנה מוצקה

½ כוס סוכר

קורט קינמון

1כפית תמצית וניל

כמה טיפות תמצית שקדים

לרוטב:

1 כוס תותים טריים, חתוכים (שלא בעונה, משתמשים באוכמניות קפואות או משומרות).

2/3 כוס סוכר

1/3 כוס צ`רי ברנדי

הוראות הכנה

1. מכינים את החביתיות: ממיסים את החמאה במחבת רחבה ונמוכה.

2. שמים את כל החומרים האחרים בבלנדר או במעבד מזון, מוסיפים את החמאה הנמסה

ומערבלים.

3. בינתיים ממשיכים לחמם את המחבת על להבה בינונית. כשהמחבת חמה מאוד, יוצקים אליה

כמחצית מצקת בלילה, מטלטלים ומנענעים היטב, עד שהבלילה מתפשטת

4. הופכים במרית שטוחה לצד השני לכמה שניות, ומוציאים מהמחבת. שתי החביתיות הראשונות

לא ייראו טוב – כדאי לזכור זאת.

5. מערבבים את כל חומרי המלית בכף עץ (לא במעבד מזון) וממלאים את החביתיות. אין צורך

לטגן שוב, רק לחמם לפני ההגשה

6. מרסקים ריסוק קצרצר במעבד המזון את כל חומרי הרוטב ומחממים עד רתיחה בסיר קטן.

יוצקים על החביתיות הממולאות.

קיצור דרך :

הממהרים יוכלו להשתמש בחביתיות מוכנות, קפואות ומופשרות לחלוטין. יש להקפיד לטגנן היטב משני הצדדים.

רוטבי פרי לחביתיות :

הגיוון הוא אין סופי, והיחס בין פרי, סוכר ואלכוהול קבוע. אפשר לעבוד עם תפוחים (חתוכים לקוביות), תותים, מנגו (פרוס וחתוך), משמשים, שזיפים, פטל ואגסים. כשמשתמשים בפרי לא אדום, ממירים צ`רי ברנדי בליקר אמרטו, בקוניאק או בוודקה. קלוודוס ישביח מאוד תפוחים ואגסים

הערות

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

החניכות בעלייה לביריה צילום: בני עקיבא

בני עקיבא בפעילות ארצית ראשונה מאז הקורונה - עולים לביריה

קרא עוד