מצרכים
בצק:
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
200 גרם קמח
כפית סוכר
קורט מלח
חצי כוס מים
מלית:
2 סלסלות פטריות שמפיניון (אפשר להוסיף פטריות יער)
מיכל שמנת לבישול 15%
מעט חמאה
חצי כוס חלב
3 שיני שום
2 קוביות תיבול פטריות
חצי כפית אגוז מוסקט מגורד
מלח לפי הטעם
3 ביצים
הוראות הכנה
ללוש יחד את מרכיבי הבצק, ליצור כדור ולקרר. לפרוס את הפטריות ולטגן בחמאה עם השום (להשאיר את שיני השום שלמות!), אגוז המוסקט, החלב וקוביות התיבול (להזהר לא לבשל את הפטריות יותר מידי - הן גם ככה יתבשלו עוד בתנור). להוציא את שיני השום, להוסיף את השמנת ולהסיר מהאש. להוסיף את הביצים ולערבב היטב.
לשטח את הבצק בתבנית מקומחת, להוסיף את המלית ולאפות כ-15-20 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. על הקיש להיות מעט שחום.