מצרכים
בצק:
• 1 מרגרינה מומסת
• 1 גביע אשל
• 2.5 כוסות קמח תופח (אם משתמשים בקמח רגיל, מוסיפים 1 אבקת אפיה)
מילוי:
• 5-6 בצלים בגודל בינוני
• 4-5 כפות חמאה\ מרגרינה
• 1 קופסא פטריות חתוכות
• 1 שמנת מתוקה
• פלפל
• מלח
• מרק עוף
• גבינה צהובה מגורדת
הוראות הכנה
1. משטחים את הבצק על התבנית
2. חותכים את הבצל ומטגנים עם מרגרינה עד שהוא מזהיב
3. מוסיפים פטריות לבצל ומטגנים יחד 5 דקות
4. מוסיפים 1 שמנת מתוקה, כפית מרק עוף, 4\1 כפית מלח ו- 4\1 כפית פלפל
5. מבשלים את כל התערובת יחד על אש נמוכה 5 דקות
6. מורידים מהאש ומחכים שהתערובת תתקרר
7. טורפים 3 ביצים ומוסיפים לתערובת לאחר שהתקררה ומערבבים
8. שופכים את הבלילה על הבצק שמשוטח בתבנית
9. אופים כ- 20-25 דקות בחום של 170
10. מוציאים מהתנור, מפזרים גבינה צהובה מגורדת ומכניסים לתנור ל 10-15 דקות נוספות
* לפני שחותכים מומלץ לחכות שהפשטידה תתקרר קצת כדי שהמילוי לא יתפורר
הערות
המתכון באדיבות מחברה