מאפה גזר צרפתי

חדשות כיפה אחת מל"ו 15/08/06 00:00 כא באב התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

300 גר´ גזר קלוף

כף מחמאה

1/4 כוס מרק עוף

2 ביצים

1/3 כוס שמנת צמחית

מלח, פלפל לבן

אגוז מוסקט מגורר

מעט גרידת קליפת תפוז משומנת במעט מחמאה (אני לא שמה)

הוראות הכנה

קוצצים את הגזר לקוביות. מאדים בכף שמן. מוסיפים את המרק.

מרתחים ומבשלים עד שהגזר רך. טוחנים בממחה, מוסיפים ביצים, ועוד כף מחמאה ואת השמנת. מתבלים לפי התחושה ומערבבים מעט.

משמנים בחמאה תבניות סופלה קטנות, אפשר חד פעמיות, יוצקים את התערובת למילוי עד שפתן. מניחים בתבנים עם מים חמים ואופים בתנור חם מאוד, 200 מעלות כחצי שעה - עד שהתערובת לא נוזלית.

הופכים לצלחות ומגישים. רצוי בתוספת רוטב אגוזים (מוותרת).

הערות

אם אין תבניות אישיות, ניתן לדעתי לאפות בתבנית אנגלית או בתבנית של עוגיות ולשים את התבניות הלאה בתוך תבנית יותר גדולה מלאה מים חמים.

כתבות נוספות