לזניית בטטות

חדשות כיפה a.l 03/09/06 00:00 י באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

עלי לזניה

--

בטטה בינונית

שום (גבישי או כתוש)

אורגנו/בזיליקום

שמן זית

ג´ינג´ר

--

קופסת עגבניות חתוכות לקוביות

2 קופסאות קטנות של רסק

סוכר

מלח

תבלינים

--

גבינ"צ

גביע שמנת מתוקה

הוראות הכנה

לוקחים בטטה אחת בנונית חתוכה לרצועות(או פרוסה לרצועות) בעובי 1 ס"מ בערך,מתבלים בשום (אפשר כתוש ואפשר שום גבישי), אורגנו או בזיליקום ומעט שמן זית אם יש לך ג´ינגר טרי הולך עם זה מצויין.

מסדרים בתבנית את הבטטה, מורחים מעליה את המשרה, ומכניסים לתנור- 180 מעלות, כחצי שעה-עד שהבטטה מתרככת.

רוטב אדום:

מכינים רוטב עגבניות מקופסת עגבניות חתוכות,2 רסק קטן,חצי כפית סוכר,כפית שטוחה מלח ותבלינים.

רוטב לבן:

קופסת השמנת המתוקה+גבינ"צ

את הלזניה מרכיבים כך:

עלי לזניה,רוטב עגבניות, לפזר רצועות בטטות באופן שווה, מעליו לפזר רוטב לבן, ושוב- עלי לזניה,רוטב אדון, מקלות, רוטב אדום, ומעל- גבינ"צ, שתכסה את הכל.

ומיד- לתנור 180 מעלות כחצי שעה.

הערות

המתכון באדיבות פורום נשואים טריים DSDS

כתבות נוספות