טארט בצל

חדשות כיפה אחת מל"ו 05/09/06 00:00 יב באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

400 גר´ בצק פריך (במעבד מזון 2 כוסות קמח+ביצה+100 גר´ חמאה+קצת מלח + מים קרים+ לפי הצורך עד שהופך לכדור שנפרד מהדפנות).

5 בצלים פרוסים דק

70 גר´ חמאה

2 ביצים

3/4מיכל שמנת מתוקה,

מלח, פלפל שחור טחון טרי

2 גבעולי טימין (עלים בלבד)

הוראות הכנה

מרדדים את הבצק לעלה דק ומרפדים בו תבנית מסולסלת של פאי. חותכים וזורקים שוליים מיותרים.

מאדים את הבצל בחמאה, מוסיפים תבלינים. מאדים כמה דקות, תכוך ערבוב, עד שהבצל מתרכך. מוציאים ומקררים.

מערבבים את הביצים והשמנת.

שמים על הבצק את תערובות הבצל בשכבה אחידה.

יוצקים את תערובת השמנת והביצים.

אופים בחום של 180 מעלות כ- 45 דקות, עד שפני הטארט שחומים ויפים.

הערות

כתבות נוספות