קיש בטטות

y-m-i .. 31/08/06 00:00 ז באלול התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

תבנית קיש בקוטר 24

קלתית לקיש:

¼ 1 כוסות קמח רגיל

½ כפית מלח

100 חמאה

¼ כוס מי קרח (מהמקרר)

לתערובת הבטטות:

4 בטטות בינוניות רחוצות היטב ומבושלות בקליפתן במי מלח

קלופות ומעוכות.

½ כוס שמנת מתוקה

3 כפות גבינת פרמזאנו מגוררת

2 ביצים

½ כוס שבבי בצל

½ כפית מלח, חצי כפית גבישי שום, פלפל שחור גרוס טרי, מעט אגוז מוסקט גרוס טרי

רביכה:

½ כוס שמנת מתוקה

2 ביצים

3 כפות פירורי לחם (לא מתובלים)

מעט מלח ופלפל שחור גרוס טרי

הוראות הכנה

קלתית לקיש:

שמים את הקמח בקערה, מוסיפים מלח, חותכים את החמאה לחתיכות קטנות, מוסיפים לקמח ומפוררים בידיים יחד עם הקמח, לתערובת פירורים. מוסיפים את המים בטפטוף, לשים לישה קצרה, בידיים וצרים כדור בצק.

מרדדים את הבצק על משטח מקומח לצורת עיגול. מעבירים לתבנית פאי. בעזרת האצבע והאגודל צובטים את שולי הבצק במרחקים קצובים כדי ליצור דוגמה אחידה.

את הקלתית אפשר לאפות מראש, ריקה, או לאפות אותה עם המלית בתוכה (אני תמיד אופה אותה קודם במשך 15-10 דקות). דוקרים את הקלתית הריקה עם מזלג כדי שלא תתפח ואז אופים בתנור בחום של 190-180 מעלות עד שהיא מזהיבה במקצת.

לתערובת הבטטות:

לערבב הכול יחד.

לשפוך את המסה לקלתית וליישר.

רביכה:

אופים בחום בינוני-גבוה 190-180 מעלות עד שהקיש משחים.

הערות

המתכון באדיבות נירה מ1 פורום אוכל לילדים - תפוז

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר