פשטידת פטריות

כ בכסלו התשסט
,
17 בדצמבר, 2008
17/12/2008 0:00

צילום: shutterstock

חלבי
עד 10 דקות
בינוני

מצרכים

חבילת בצק עלים קפוא (400 גרם) מופשר,

בצל קצוץ דק,

2 סלסלאות פטריות או 2 קופסאות שמורים),

10 גרם פטריות יער מיובשות,

שליש כוס שמן זית,

מלח,

פלפל,

קורט אגוז מוסקט,

כפית תבלין פיצה,

50 גרם גבינת קשקבל מגוררת,

6 ביצים,

כוס שמנת לקצפת,

3 כפות פירורי לחם מתובלים

הוראות הכנה

ההכנה: שורים את הפטריות המיובשות בכוס מים רותחים לעשרים דקות. מטגנים את הבצל והפטריות בשמן. מוסיפם את הפטריות השרויות וחלק ממי ההשרייה, ללא המשקע. מתבלים במו"פ + תבלין לפיצה, מבשלים עד שרוב הנוזלים מתאדים. מרדדים את הבצק ומתאימים לבתנית קפיץ עגולה בקוטר 22 – 24 ס"מ או לתבנית מלבנית. מערבבים בקערה את הביצים, השמנת והגבינה המגוררת. מתבלים היטב במו"פ+אגוז מוסקט (אפשר גם קורט פפריקה חריפה), זורים על הבצק שבתחתית התבנית את פירורי הלחם, כדי שיספגו את עודף הלחות. עורכים עליהם את הפטריות ויוצקים את תערובת הביצים והשמנת. מיישרים למעלה. אופים בחום בינוני גבוה (200 מעלות) במשך 50 – 60 דקות. מצננים לפני ההגשה.

הערות

8 – 10 מנות
גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

ראש ממשלת פולין, מטאוש מורבייצקי צילום: shutterstock

פולין: פיצויים ליהודים על השואה – ניצחון להיטלר

קרא עוד