פאי שקדים ואגסים ביין

יוני טובול, שף מסעדת באשערט 13/03/22 09:49 י באדר ב'

פאי אגסים ביין-באשרעט, צילום: יחצ
פאי אגסים ביין-באשרעט, צילום: יחצ

מצרכים

לטארטלט: להכנה בבית ניתן לרכוש בצק פריך למאפים מתוקים שנסדר בתבניות פאי אישיות, ואופים בעזרת נייר אפיה ומעליו שעועית או קטניה כלשהי לקבלת צבע בהיר אך אפוי.

למילוי: 200 גרם מחמאה רכה, כוס סוכר לבן, 4 ביצים, 20 גר סוכר וניל, גרידה מלימון אחד, 400 גרם שקדים אחרונים

הוראות הכנה

מקציפים את המחמאה עם סוכר, סוכר וניל והביצים עד לקבלת מרקם אחיד ואוורירי. לאחר מכן מוסיפים את קמח השקדים וגרידת הלימון.

לאגסים ביין: קולפים 12 אגסים גדולים ויפים, חוצים לשניים ובעזרת כף פריזייאן מוציאים את ליבת הגרעין, בסיר מעט גבוה, מוסיפים בקבוק יין אדום יבש, כוס מים, חצי כוס סוכר חום, 2 מקלות קינמון כוכב אניס , פרוסות תפוז בקליפתו. מבשלים כ- 40 דקות עד לריכוך, מקררים את האגסים ופורסים למניפות, ממלאים את הטארט עם כפית במחית השקדים מניחים את מניפת האגסים, אופים 180 מעלות ל18/20 דקות עד לקבלת צבע זהוב ויפה .

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר