פסטה עם בטטות צלויות וגבינה בולגרית

אחת מל"ו 20/12/09 00:00 ג בטבת התשע

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

750 גרם בטטות,

מלח,

שמן זית עדין,

2 – 3 כרישות קטנות,

כף מחטי טימין טריים,

500 גרם פסטה לפי בחירתכם,

2 כפות חמאה,

180 גרם גבינה בוגלרית או פטה חתוכה לקוביות או מפוררת,

גבינת פרמזן מגוררת.

הוראות הכנה

מחממים את התנור לחום של 200 מ"צ. מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות קטנות. מניחים על תבנית. מטפטפים מעט שמן זית וזורים מעט מלח. מכניסים לתנור ואופים עד שקוביות הבטטות מתרככות ומשחימות. בינתיים מבשלים את הפסטה לפי ההוראות. לוקחים את החלק הלבן של הכרישות ופורסים לטבעות. מטגנים על אש בינונית בשמן זית עם הרוזמרין כשבע דקות.

את הפסטה מסננים ומעבירים לקערת הגשה מרווחת. מוסיפים את החמאה, הבטטות, תערובת הכרישה עם השמן וגבינת הפטה ומערבבים עד שהחמאה נמסה. זורים פלפל ופרמזן ומגישים.

הערות

טעים מאוד ומומלץ מאוד! שילוב טעמים מפתיע וטעים.

כתבות נוספות

המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר