פאי תפוחים

חדשות כיפה giga5 13/12/15 00:04 א בטבת התשעו

פאי תפוחים, צילום: shutterstock
פאי תפוחים, צילום: shutterstock

מצרכים

לתבנית פאי בקוטר 25 ס"מ בערך

בצק

1.5 כוסות קמח (אפשר להמיר 1/4 עד 1/2 כוס באגוזי מלך או שקדים טחונים)

3/4 כוס שיבולת שועל גרוסה(שיבולת שועל רגילה שקצת ריסקתי במעבד מזון או שיבולת שועל להכנה מהירה)

1/2 כוס סוכר

2 חלמונים

קורט מלח

כפית בערך תמצית וניל

קצת פחות מכוס שמן (נגיד 4/5)

(אפשר גם קליפת לימון, אני מוותרת בעיקר מטעמי עצלות, וגםכי לא תמיד טעם הלימון מטעים מבחינתי)

מילוי

4 תפוחים או אגסים אות תערובת

3 כפות סילאן (אפשר גם דבש)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

לערבב את כל חומרי הבצק, לשטח 3/4 מהבצק על תבנית הפאי.

מילוי:

לחתוך את הפרות לקוביות, לערבב עם הסילאן בכלי שמתאים למיקרו

לבשל ביחד במיקרו 4 דקות.

לשפוך את הפרות ללא הנוזלים על הבצק

להוסיף כף שתיים מהנוזלים לשארית הבצק

לפורר את שארית הבצק (שעכשיו הוא דביק קצת) על הפרות.

אפיה, חום בינוני, בערך חצי שעה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

10 מנות טעים במיוחד כשהעוגה קצת חמימה
(עם קצת גלידת וניל בצד)

כתבות נוספות