פאי שוקולד כפול

חדשות כיפה מיצמיצ 01/01/13 12:32 יט בטבת התשעג

מצרכים

לקלתית:

150 גר` כוסות קמח

50 גר שקדים טחונים

2 כפות קקאו מסונן

1/4 כפית מלח

3/4 כוס אבקת סוכר (100 גר`)

200 גר` מחמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 ביצה טרופה

למילוי:

2 ביצים שלמות

2 חלמונים

1/4 כוס סוכר (50 גר`)

250 גר` שוקולד מריר

150 גר` מחמאה

1/4 כפית מלח

הוראות הכנה

הכנה:

1. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים את הקמח,שקדים,קקאו

מלח,סוכר וקוביות מחמאה עד שמתקבלת תערובת פירורית.

מוסיפים את הביצה ומעבדים בפולסים קצרים רק עד

שמתקבל בצק אחיד.

3. מרדדים את הבצק לעלה עגול בעובי של כחצי ס"מ

ומהדקים לתבנית פאי (עדיף מתפרקת).מקררים שעתיים

דוקרים במזלג את הבצק המרודד מניחים נייר אפיה ועליו משקולת (הרבה שעועית לבנה למשל)

4. אופים את הקלתית במשך כ-15 דקות (עד שמזהיבה)

בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

מצננים מעט ומכינים את המילוי (בינתים לא מכבים את התנור).

5. ממיסים ביחד שוקולד, מחמאה ומלח.

6. במקביל מקציפים את הביצים עם החלמונים והסוכר עד

שמתקבל קצף בהיר ותפוח.

7. מקפלים את תערובת השוקולד לקצף הביצים ושופכים

את התערובת האחידה על הקלתית האפויה.

8. מחזירים את התבנית לתנור ואופים במשך 20-25 דקות, עד

שפני הפאי נסדקים. כדאי להיזהר מאפיית יתר.

ציפוי:

150 גר´ שוקולד מריר

100 מ"ל שמנת צמחית

ממיסים את השוקולד בשמנת מערבבים היטב

מוסיפים כף ברנדי

מקררים מעט ויוצקים על הפאי הקר

הערות

כתבות נוספות