מצרכים
4 ביצים מופרדות
1/2 כוס שמן
3/4 כוס מיץ תפוזים
1+1/4 כוס סוכר
2 כוסות קמח תופח
1 סוכר וניל
קליפה מגוררת מתפוז אחד
קרם:
2 כפות קמח
מיץ מתפוז אחד
כחצי כפית קליפה מגוררת
4 כפות סוכר (2 אם משתמשים בריץ´)
2 חלמונים
שמנת מתוקה (או קצפת ריץ´)
הוראות הכנה
מערבבים חלמונים+שמן+מיץ+סוכר, מוסיפים קמח ווניל ומערבבים היטב. מקציפים את החלבונים, ומקפלים בעדינות לתוך הבלילה. אופים ב-180 מעלות כ-45 דקות. מצננים.
קרם:
מערבבים קמח+ מעט מיץ בסיר קטן. מוסיפים את יתרת המיץ, הקליפה והסוכר. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. טורפים פנימה חלמונים (ע"י השוואת טמפ´). מקררים במקרר. אחרי שקר ממש - מקציפים את השמנת ומערבבים ביחד.
חוצים את העוגה, מורחים חצי מהקרם, מכסים במחצית השניה של העוגה, ומורחים קרם מעל.