עוגת שמרים וקקאו

חדשות כיפה דרייפוס 15/08/06 00:00 כא באב התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

לראש העיסה:

25 גרם שמרים טריים

1/4 כוס מים פושרים

1 כפית סוכר

1 כף קמח

לבצק:

1/2 ק"ג קמח רגיל

2 ביצים+חלמון

1/2 כוס סוכר

1 סוכר וניל

150 גרם חמאה

1/2 כפית מלח

כ- 3/4 כוס מים פושרים(לפי הצורך)

3 כפות שמן לעיבוד הבצק

למלית:

200 גרם חמאה רכה

75 גרם קקאו

1 1/2 כוסות סוכר

2-3 כפות מים

1 כף קמח מנופה

1 כפית קינמון(לא חובה)

1 כפית קפה נמס

הוראות הכנה

מערבבים את ראש העיסה ומתפיחים עד לתסיסה

לבצק:לשים את כל חומרי הבצק, למעט 3 כפות השמן, ואת המים מוסיפים בהדרגה. לבסוף מוסיפים את השמן ולשים שוב.

מתפיחים עד הכפלת הנפח, לשים ומתפיחים שוב 45 דקות

למלית:מערבבים את כל חומרי המלית.

מחלקים את הבצק לשני חלקים, מרדדים כל חלק לעלה מורחים במלית ומגלגלים לגלילה.חותכים את הגלילות לאורך וקולעים לצמה.

מניחים את "הצמה" בתבנית בצורת עיגול, מברישים בביצה ומתפיחים כחצי שעה .

אופים ב180 מעלות כחצי שעה בתנור שחומם מראש.

תבנית קפיצית מס´ 26/28

הערות

אני מחליפה את החמאה במרגרינה.
אפשר במקום לאפות בתבנית עגולה לאפות ב4 תבניות ארוכות חד פעמיות(ואז כמובן שמחלקים את הבצק ל-4)

המתכון באדיבות מתוך הספר "אפיה ביתית"

כתבות נוספות