עוגת שיש יאמי שוקולד בננה

חדשות כיפה גימיני קריקטית 01/12/06 00:00 י בכסלו התשסז

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

120 גרם מרגרינה

1כוס סוכר

2 ביצים

3/4 1 כוסות קמח מלא

1 כפית אבקת סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

1 כפית תמצית וניל

1 כוס בננות בשלות, קלופות ומרוסקות (4 בננות בינוניות/גדולות או 6 קטנות)

200 גרם שוקולד מריר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

* במערבל, שמים את הסוכר והמרגרינה ומתחילים להקציף. מוסיפים את הביצים בהדרגה, הקמח, המלח, הסודה לשתיה, הבננות המרוסקות ותמצית הוניל.

* ממסים את השוקולד (אני עושה דקה וחצי במיקרו´ ואח"כ מועכת את הקוביות עם כף)

מכינים שתי תבניות אינגליש קייק משומנות

יוצקים חצי מהתערובת לתבנית, עליה חצי מהשוקולד המומס, את החצי השני של הבלילה ואת החצי השני של השוקולד (מאחר ומדובר ב- 2 תבניות יוצקים רבע רבע). מעבירים סכין מלמעלה למטה (בתנועת סיבוב) לאורך כל העגה כדי ליצור עוגת שיש ומשטחים את החלק העליון.

אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני במשך כ- 40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי, לתת לעוגה להצטנן מעט בתנור מכובה, להוציא החוצה ולתת לה להתקרר.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

2 עוגות אינגליש קיק לשים לב שמשתמשים בקמח מלא. אם רוצים קמח לבן רצוי להשתמש ב-2 כוסות
חימום שוקולד במיקרוגל לא ממיס את הקוביות- אם תחכו עד שינמסו השוקולד ישרף. מספיקה דקה וחצי ואז עם כף יש למעוך אותן

המתכון באדיבות שיפוץ אישי למתכון ישן

כתבות נוספות