מצרכים
6 ביצים
1.5 כוסות סוכר
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים
1/4 2 כוסות קמח תופח
2 כפות שוקולית
הוראות הכנה
להפריד את הביצים, להקציף 6 חלבונים עם 0.5 כוס סוכר - לקצף קשה.
בקערה נפרדת את 6 החלמונים + 1 כוס סוכר + שמן + מיץ תפוזים לערבב היטב ולהוסיף את הקמח התופח ושוב לערבב עד להעלמת הגושים.
להוסיף את הקצף בתנועות עטיפה ולשפוך לתבנית (אני תמיד עושה בתבנית עם החור)2/3 כמות.
את ה-1/3 הנותר לערבב עם השוקולים ולשפוך לשאר חומרי הבצק ובעזרת מזלג לקשט חום ולבן לצורת שייש.
להכניס לתנור שחומם מראש על 170 מעלות ל-50 דקות בדיוק.
הערות
1 עוגה בתבנית 26 היא יוצאת אוורירית בצורה מדהימה.
במיוחד אם הולכים לפי המידות המדוייקות.
בהצלחה ובתיאבון
המתכון באדיבות חברה