עוגת שייש שווה

חדשות כיפה מיצמיצ 20/05/09 00:00 כו באייר התשסט

מצרכים

החומרים:

100 גר´ שוקולד מריר משובח שבור לקוביות

1 כוס חלב אפשר להחליף לתחליץ חלב ריץ´

130 גר´ חמאה רכה אפשר מחמאה במקום

1 כוס סוכר

2 כפיות תמצית וניל אמיתית

2 ביצים

250 גר´ קמח תופח מאליו

1 מיכל שמנת חמוצה אפשר 3\2 כוס מיץ או ריץ´ תחליף חלב

הוראות הכנה

שמים את השוקולד וחצי כוס חלב בסיר קטן, מחממים ומערבבים עד שהשוקולד נמס לגמרי בחלב.

שמים את החמאה ואת הסוכר בקערת המיקסר. מקציפים כעשר דקות, עד שהחמאה נעשית אוורירית ומוקצפת. מוסיפים למכשיר הפועל את הביצים אחת-אחת.

מוסיפים גם את תמצית הוניל, חצי כוס החלב והשמנת החמוצה. לבסוף מוסיפים לערבוב קצר את הקמח התופח ומערבלים עד שהתערובת אחידה ולא יותר.

מפרישים מהתערובת 1 כוס .

מוסיפים לה את תערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה.

מורחים 2 תבניות אפיה מוארכת ("אינגליש קייק") בשמן. מפזרים סוכר בתוך התבנית ומטלטלים את הכלי עד שתוכו מצופה סוכר.

יוצקים את התערובת הבהירה אל תערובת השוקולד הכהה. מערבבים בעדינות בכף עץ פעמיים-שלוש, עד ששני הצבעים מתערבבים מעט אלה באלה ויוצרים פסים וכתמים.

מכניסים לתנור, שחומם מראש לחום של 180 מעלות. אופים כ-40דקות. בודקים בקיסם וכשהיא מוכנה מוציאים אותה מהתנור. מניחים לעוגה להתקרר מעט לפני ההגשה

הערות

מתכון: וריאציה על עוגת שיש שווה של אהרוני

כתבות נוספות