עוגת שוקולד ופירורים

חדשות כיפה _דינה_ 24/06/12 10:44 ד בתמוז התשעב

מצרכים

למוס:

100 ג´ר שוקולד מריר

4 כפות קקאו

1/4 כוס מים

1 כף שוקולית

1 כף נס קפה

1/4 כוס סוכר

1/4 מרגרינה

2 חלמונים

המשך למוס:

5 חלבונים

1/2 כוס סוכר

בצק פריך:

1/2 2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

1 מרגרינה רכה (לא נמסה)

1/2 כוס סוכר

3 חלמונים (צהוב)

1/2 כוס סוכר

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מכינים את המוס:

מכניסים את כל החומרים [למעט 2 החלמונים] לסיר וממיסים על אש קטנה.

כשהעיסה נהפכת לנוזלית ואחידה מניחים להתקרר בצד.

כשהיא כבר קרה יחסית מוסיפים את 2 החלמונים [את החלבונים שומרים להמשך]

*

מכינים בצק פריך:

2.5 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

1 מרגרינה רכה (לא נמסה)

1/2 כוס סוכר

3 חלמונים (צהוב) [את החלבונים שומרים בצד]

ללוש עד שמתאחד, ללא גושי מרגרינה.

3/4 מהבצק לשטח על תבנית משומנת.

1/4 משאירים בצד.

*

מכינים את החלק השני למוס:

מקציפים את הביצים ומוסיפים 1/2 כוס סוכר

עד שנהפך לקצף קשה. מוסיפים בעדינות את המוס שהתקרר בינתיים ועוטפים אותו עם כף בעדינות.

לאחר שהעיסה עורבבה היטב שופכים אותה מעל שכבת הבצק, ומפוררים מעל את ה1/4 כמות של הבצק שהשארנו בצד.

אופים בחום בינוני כ-40 דק´.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

תבנית עגולה בקוטר 30 ס"מ

כתבות נוספות