עוגת קונקורד

חדשות כיפה אחת מל"ו 14/09/06 00:00 כא באלול התשסו

מצרכים

מצרכים למרנג השוקולד:

8 חלבונים

1/4 כפית אבקת קרם טרטר (אני עושה בלי, כי אף פעם לא מצאתי)

3/4 כוס סוכר - 200 גר´

200 גר´ אבקת סוכר

50 גר´ קקאו (אפשר לוותר, ואז זה מרנג רגיל)

אביזרים:

3 גליונות נייר אפיה בגודל תבנית התנור, שק זילוף + פיה עגולה מס´ 7 (לא חובה)

הוראות הכנה

מקציפים את החלבונים עם קרם הטרטר במהירות בינונית.

מוסיפים רבע מכמות הסוכר, עד שהקצף תופח. מוסיפים את יתרת הסוכר ומערבלים במהירות גבוהה עד שהקצף יציב ומבריק.

מנפים על הקצף את אבקת הסוכר והקקאו ומקפלים ידנית בעדינות את הקצף.

מסמנים על נייר אפייה שני עיגולים בקוטר 26 ס"מ (אפשר פשוט לפי גודל תבנית), מכניסים את הקצף לשקית זילוף (או כמוני מעבירים בכפית) וזולפים את הקצף על עיגולי הנייר בתנועה סיבובית מהמרכז החוצה.

על נייר האפייה השלישי מזלפים פסים ארוכים שיהיו

הקישוט של העוגה..

הרכבה:

מניחים אחד מעיגולי המרנג על מגש, מורחים עליו שתי חמישיות מהקרם, מיישרים במרית. עיגול שני, עוד 2/5, מיישרים. שארית הקרם סביב העוגה. שוברים את פסי המרגנ למקלות קטנים באורך של 4 ס"מ ונועצים אותם בלי סדר, כשכל מקל פונה לכיוון אחר.

משהים את העוגה במקרר 6 - 8 שעות. אפשר גם להקפיא אותה עד שבועיים. מפשירים כשעה לפני ההגשה.

אופים בתנור טורבו שעתיים בחום של 100 מעלות ומקררים. בתנור רגיל אופים על עיגול בנפרד ואח"כ את הפסים.

הקרם:

אפשר לשים סוגים שונים של קרמים.

הערות

כתבות נוספות