עוגת (פאי) תפוחים

חדשות כיפה efrataitel 14/11/10 00:00 ז בכסלו התשעא

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

לקלתית:

2 כוסות קמח

כפית אבקת אפיה

0.5 כוס סוכר

1 סוכר וניל

100 גרם מרגרינה

ביצה

למילוי:

6 תפוחי עץ ירוקים

מיץ מלימון שלם

סוכר

קינמון טחון

תוספת: צימוקים

שיברי עוגיות/קוואקר/סולת

הוראות הכנה

מחממים תנור ל180 מעלות.

לבסיס:

במעבד מזון מעבדים:

קמח,א. אפיה,סוכר,סוכר וניל,

ומרגרינה, עד קבלת תערובת פירורית.

מוסיפים את הביצה, ומעבדים רק עד קבלת בצק פירורי ולא אחיד.

לוקחים את הבצק ומכניסים לקירור.

לבנתיים מכינים את המלית:

מקפלים וחותכים את התפוחים לחתיכות (8-10 חתיכות כל תפוח)

שמים לימון, סוכר וקינמון ע"פ הטעם.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל2/3 ו1/3, את ה2/3 משטחים על תבנית עגולה של פאי,

מעל מפזרים שברי עוגיות/קאווקר (ע"מ למנוע רטיבות בקלתית)

מניחים את התפוחים המתובלים ללא נוזלים

על הבסיס..

מרדדים את ה1/3 הבצק הנותר על נייר אפיה,

ומניחים מעל התפוחים.

מכניסים לתנור שחומם מראש למשך כ50-60 דקות.

הערות

כתבות נוספות