עוגת נקטרינות בחושה

חדשות כיפה אחת מל"ו 24/08/06 00:00 ל באב התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

3 נקטרינות

2 כפות סוכר

לבצק:

2 ביצים

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס שמן

1/4 1 כוסות יוגורט

2 כוסות קמח

3/4 כפית אבקת אפיה

3/4 כפית אבקת סודה לשתיה

1/4 כפית מלח

הוראות הכנה

מחממים את התנור ל-170°, משמנים תבנית 26, מניחים נייר אפיה משומן בתחתית.

מנפים את הקמח, אבקת האפיה, הסודה והמלח לקערה, מניחים בצד.

מגולענים את הנקטרינות, חתוכים לקוביות ומעבירים לקערה, מוסיפים את הסוכר ומערבבים, מניחים בצד.

בקערת המיקסר מקציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה בהירה, מוסיפים תוך כדי הקצפה את השמן וממשיכים להקציף עוד דקה.

מוסיפים את הקמח לתערובת לסירוגין עם היוגורט רק עד לקבלת תערובת אחידה.

מסננים את הנקטרינות מהנוזלים ומוסיפים לתערובת, מערבבים ומבליעים בתערובת.

יוצקים לתבנית ומכניסים לאפיה של כ-40 דקות או עד לבדיקה עם קיסם שיוצא יבש.

מוציאים ומצננים על רשת.

הערות

ניתן להחליף את הנקטרינות בשזיפים מתוקים.
העוגה אינה גבוהה.

כתבות נוספות