עוגת גרגרי יער

חדשות כיפה אפונה וגזר 07/05/04 00:00 טז באייר התשסד

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

תבנית אפיה בגודל 32X22

120 גרם חמאה

1/4 כוס שמנת מתוקה

3 ביצים גדולות

כוס ורבע סוכר

קורט מלח

2 כפיות קליפת לימון מגורדת

2 כפיות אבקת אפיה

1 כפית תמצית וניל

1/2 2 כוסות קמח

6 כוסות פירות יער טריים (פטל אדום, פטל שחור ואוכמניות)

אבקת סוכר לקישוט.

הוראות הכנה

1. מחממים תנור ל-160 מעלות.

2. ממיסים חמאה עם שמנת על אש נמוכה. מצננים.

3. מקציפים ביצים, סוכר ומלח לתערובת תפוחה ובהירה. מנמיכים את המהירות ומוסיפים אבקת אפיה ותמצית וניל.

4. מוסיפים חצי מכמות הקמח וחצי מתערובת החמאה והשמנת ומקציפים, עד שהן נבלעות בתערובת. מוסיפים את שאר הקמח והחמאה ומקציפים עד שהכל נבלע בתערובת. מגבירים את המהירות ומקציפים כדקה, עד לקבלת תערובת סמיכה ודביקה.

5. מקפלים את הפירות לתערובת ויוצקים לתבנית מרופדת בנייר אפיה. אופים כ- 40-45 דקות, או עד שהעוגה קפיצית למגע.

מצננים.

6. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.

מגישים בטמפרטורת החדר.

הערות

כתבות נוספות