עוגת גבינה חגיגית

חדשות כיפה פרח האור 15/08/06 00:00 כא באב התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

בצק:

250 גר´בסקויטים פתי בר

50 גר´ חמאה

1 כף דבש

1 כף קמח

מלית:

750 גר´ גבינה לבנה 5%

חצי כוס סוכר

6 ביצים

כפית ושלושת רבעי תמצית וניל

קליפה מגוררת מלימון אחד

מיץ מחצי לימון (בערך כרבע כוס)

ציפוי:

2 ורבע גביעי שמנת חמוצה

חצי כוס סוכר

כפית תמצית וניל

הוראות הכנה

1. לחמם את התנור מראש בחום של 220 מעלות.

2. להכין את הבצק ולשים בתבנית עגולה מספר 26

3. לערבב הייטב את כל חומרי המלית ולשים בתבנית על הבצק ולאפות כ-25 דקות.

4. לערבב את חומרי הציפוי ולמרוח על העוגה כשהיא קרה.

5. להכניס את העוגה לתנור כ-8 דקות בחום של 220 מעלות.

הערות

1 ניתן לקשט בתותים,אפרסק או לעשות קישוטי שוקולד מומס.

כתבות נוספות