עוגת גבינה ושוקולד לבן

חדשות כיפה אמא של בארי 14/02/09 00:00 כ בשבט התשסט

מצרכים

לקלתית:

250 גרם עוגיות חמאה, טחונות (אני השתמשתי בפתי בר, יש גבול לשחיטות)

150 גרם חמאה, מומסת

למלית:

450 גרם שוקולד לבן, שבור לקוביות

חצי מיכל שמנת מתוקה

750 גרם גבינה לבנה 9%

3/4 כוס סוכר (שמתי חצי וזה ממש מספיק)

7 בייצים

תבנית בקוטר 26 ס"מ משומנת

הוראות הכנה

1. להכנת הקלתית: מערבבים בקערה את העוגיות עם החמאה. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לשכבה אחידה. שומרים במקרר.

2. להכנת המלית: מחממים תנור לחום בינוני (180). מרתיחים מעט מים בסיר, מציבים עליו קערה כך שלא תיגע במים, ובתוכה ממיסים את הוקולד עם השמנת. מסירים מהאש.

3. שמים בקערה נפרדת את הגבינה, הסוכר והביצים, וטורפים לתערובת אחידה. מערבבים פנימה את תערובת השוקולד.

4. להכנת העוגה: יוצקים את המלית לתבנית ואופים 20 דקות, מנמיכים את חום התנור ל155 ואופים 20 דקות נוספות, מנמיכים שוב את החום ל135 ואופים 20 דקות נוספות, מנמיכים שוב את החום ל-100 ואופים ארבעים דקות נוספות (אני בשלב זה כבר כיביתי לאחר 10 דקות ונתתי לעוגה להתקרר בתנור).

מצננים ושומרים במקרר עד להגשה.

אני קישטתי מלמעלה עם מיכל שמנת חמוצה מעורבבת עם 2 כפות סוכר ושברים של 4 מקופלת. הצלחה מסחררת.

אפשר לקשט עם קרם וניל (שמנת מתוקה מוקצפת עם אינסטנט פודינג וניל וכוס חלב) או עם קרם שוקולד (שמנת מתוקה מורתחת, מורידים מהאש ומערבבים עם 200 גרם שוקולד מריר איכותי) וכמובן גם תותים.

בהצלחה!

הערות

עוגה אחת

המתכון באדיבות בני סיידא- משהו מתוק

כתבות נוספות