עוגת גבינה אפויה בציפוי שמנת

חדשות כיפה הנהלת הקהילות 26/05/11 00:00 כב באייר התשעא

באדיבות בן עמי ברתיני שביט, צילום: באדיבות בן עמי ברתיני שביט
באדיבות בן עמי ברתיני שביט, צילום: באדיבות בן עמי ברתיני שביט

מצרכים

לתחתית:

50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

3 חלמונים

50 גרם סוכר (¼ כוס)

3 גרם אבקת אפייה (1 כפית)

175 גרם קמח (1/4 1 כוסות)

למלית:

5 ביצים

300 גרם סוכר (½1 כוסות)

10 גרם סוכר וניל (1 שקית)

750 גרם גבינה לבנה 9% שומן

40 גרם קורנפלור (4 כפות)

40 גרם אבקת אינסטנט פודינג בטעם וניל (4 כפות)

לציפוי שמנת חמוצה:

400 מ"ל שמנת חמוצה (2 גביעים)

65 גרם סוכר (? כוס)

הוראות הכנה

מכינים את התחתית:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים במספר פולסים קצרים חמאה, חלמונים, סוכר ואבקת אפייה, רק עד שנוצרת תערובת אחידה.

3. מוסיפים קמח ומעבדים ב-3-2 פולסים נוספים, רק עד שמתחיל להתגבש בצק (נזהרים מעיבוד יתר).

4. מוציאים את הבצק ומגלגלים לכדור. אם הבצק דביק מאוד ולא מתגבש יחד מוסיפים מעט קמח. אם הבצק יבש ופירורי מדי מוסיפים כף מים.

5. משטחים את הבצק בידיים בתחתית התבנית (לא מעצבים שוליים).

6. אופים כ-12 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.

מכינים את המלית, מרכיבים ואופים:

7. מחממים תנור ל-160 מעלות.

8. במיקסר מקציפים חלבונים וכוס מהסוכר לקצף תפוח וכמעט יציב.

9. בקערה מערבבים חלמונים עם יתרת הסוכר, סוכר וניל, גבינה, קורנפלור ואינסטנט פודינג.

10. מקפלים את קצף החלבונים לתערובת הגבינה.

11. מעבירים כ-1/3 מכמות הקצף לתערובת הגבינה ומערבבים היטב. מעבירים את תערובת הגבינה לקערת הקצף ומקפלים עד איחוד.

12. יוצקים את המלית על התחתית האפויה. אופים כ-35 דקות, עד שהעוגה זהובה למעלה וכמעט יציבה (רק מעט רוטטת. העוגה תתפח מאוד באפייה ותרד קצת אחר כך). משאירים להתקרר בתנור הכבוי, כשהדלת סגורה, כ-3 שעות.

מכינים את הציפוי ומצפים:

• מוציאים את העוגה מהתנור ומחממים אותו ל-180 מעלות. בידיים רטובות מעט מיישרים ומחליקים את פני העוגה, עד שהם אחידים וללא סדקים.

• מערבבים יחד שמנת חמוצה וסוכר. מורחים על פני העוגה האפויה ומחזירים לתנור, לאפייה של 10 דקות. מצננים.

• מעבירים למקרר להתייצבות, ללילה לפחות (עד יומיים). שומרים במקרר ומגישים קר (לא ניתן להקפיא- ציפוי השמנת ייסדק בהפשרה).

הערות

תבנית עגולה בקוטר 26 ס

המתכון באדיבות באדיבות בן עמי ברתיני שביט

כתבות נוספות