עוגיות שוקולד-צ'יפס (עם שמן במקום מרגרינה)

חדשות כיפה בע"ה שוב 04/01/11 00:00 כח בטבת התשעא

עוגיות שוקולד ציפס, צילום: shutterstock
עוגיות שוקולד ציפס, צילום: shutterstock

מצרכים

1 כוס שמן,

1 כוס סוכר לבן,

1/2 כוס סוכר חום דחוס,

2 ביצים

1/4 2 כוסות קמח (אפשר בהחלט קמח מלא 70%),

1 כפית סודה לשתיה,

קורט מלח,

1/2 חב´ שוקולד צ´יפס חום או לבן (אני משתמשת באופנהיימר)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

בקערה א´ לערבב:

1 כוס שמן,

1 כוס סוכר לבן,

1/2 כוס סוכר חום דחוס.

לערבב.

להוסיף 2 ביצים ולערבב.

בקערה ב´ לערבב:

1/4 2 כוסות קמח,

1 כפית סודה לשתיה,

קורט מלח.

לערבב.

-להוסיף 1/2 חב´ שוקולד צ´יפס ולערבב.

להעביר את קערה ב´ (הקמח) לקערה א´, לערבב (אני מערבבת בהתחלה בכף, ואח"כ "לשה" בידיים).

להכין תבנית גדולה, אני משתמשת בתבנית חד-פעמית גדולה. לרפד אותה בנייר-אפיה ולא לשמן.

-את העיסה הסופית לשטח על התבנית המרופדת - השיטוח הוא עם ידיים מעט משומנות, צריך לשמן-לשטח, לשמן-לשטח, לשמן-לשטח בערך 3 פעמים, כי העיסה נדבקת בשלב כלשהוא לידיים.

לאפות בחום בינוני במשך 20-25 דקות עד שמזהיב.

לחתוך לריבועים מיד אחרי האפיה.

איחסון בתוך כלי סגור אחרי הקירור.

בתיאבון!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

המתכון באדיבות שקית אופנהיימר שוקולד-צ´יפס + שינויים שלי

כתבות נוספות