ספינג'

חדשות כיפה מתכוני שמרית 25/11/07 00:00 טו בכסלו התשסח

מצרכים

1 ק"ג קמח

1 שקית שמרית

1 כף שטוחה מלח

¾3 כוסות מים

שמן לטיגון

אבקת סוכר לפיזור

הוראות הכנה

אופן ההכנה

מכניסים לתוך קערה קמח, שמרית ומלח ומוסיפים את המים תוך כדי ערבוב. אין צורך במערבל.

בעזרת כף, מערבבים היטב (לפחות 5 דקות) עד לקבלת בלילה סמיכה וחלקה.

מכסים במגבת ומשהים לתפיחה במקום חמים כשעה. מתקבלת בלילה מאד רכה ותפוחה היטב.

בידיים משומנות, נוטלים חופן מהבלילה, יוצרים במרכז חור ומותחים בעדינות לקבלת צורת עיגול גדול. (שימו לב, העיגול אינו אחיד בצורתו מאחר והבצק רך מאד - כמעט נוזלי לאחר התפיחה).

מטגנים בשמן עמוק רותח משני הצדדים עד להזהבה. הבצק תופח מאד במהלך הטיגון.

בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.

הערות

35 יחידות

המתכון באדיבות מתכוני שמרית

כתבות נוספות