מאפינס דלעת

חדשות כיפה אחת מל"ו 15/10/06 00:00 כג בתשרי התשסז

מצרכים

שוקולד צ´יפס

4 ביצים

כוס וחצי סוכר

2 כוסות מחית דלעת (דלעת קלופה, חתוכה לקוביות, מבושלת עד לריכוך ומעוכה – או פחית שימורים אחת של מחית דלעת)

כוס ורבע שמן

3 כוסות קמח

2 כפיות אבקת אפיה

2 כפיות סודה לשתיה

כפית קינמון כוס (או יותר)

שוקולד צ´יפס

הוראות הכנה

1.מחממים את התנור לחום בינוני. מערבבים או מקציפים בקערה גדולה ביצים, סוכר, דלעת ושמן2.מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים.3.מרפדים תבניות שקעים ב-24 עטרות נייר, או מצטיידים מראש בתבניות סיליקון גמישות. אופים 20-25 דקות או עד שהמאפינס מתייצבים. טועמים אחד, ועוד אחד, וכבר מתכננים את הפעם הבאה. זו הגירסה המושחתת. אפשר להכין גירסה בריאה יותר עם אגוזים או צימוקים במקום השוקולד צ´יפס, כשחלק מהקמח מוחלף בקמח מלא והסוכר מוחלף בסוכר חום. אין לצערי תחליף לכמות השמן, אבל אפשר להתנחם בכך שהיא מתחלקת בין 24 מאפינס.

הערות

כתבות נוספות