אוזני המן מבצק לינזר שקדים במלית קרם מקרונים ודובדבני אמרנה

חדשות כיפה מאגר המתכונים 16/03/16 15:30 ו באדר ב'

עמל דכוור, צילום: עמל דכוור
עמל דכוור, צילום: עמל דכוור

מצרכים

לבצק לינזר:

750 גרם קמח

500 גרם חמאה

20 גרם א. אפיה

100 גרם אבקת סוכר

2 ביצים

60 גרם סוכר וניל

100 גרם שקדים טחונים

למלית מקרונים ואמרנה:

330 קמח שקדים

330 אבקת סוכר

110 גרם חלבון

200 גרם דובדבני אמרנה קצוצים

הוראות הכנה

אופן הכנת הבצק:

1. מערבבים יחד חמאה + סוכר+ סוכר וניל

2. מוסיפים ביצים ובוחשים

3. מוסיפים קמח+ אבקת אפיה+ שקדים טחונים

4. לישה קצרה.

5. לעטוף בניילון ולקרר לשעתיים.

אופן הכנת המילוי:

ללוש את קמח השקדים+ א. הסוכר + החלבון עד לאיחוד מלא

להוסיף את דובדבני האמרנה

אופן הכנת אוזני המן:

לרדד את הבצק ולקרוץ עיגולים בגודל הרצוי

להניח מלית מקרונים באמצע ולסגור משלוש פינות ולהדק

לאפות ב180 מעלות כ-15 דקות

לצנן ולפזר אבקת סוכר מעל

*ניתן לעטר בשקדים מקורמלים

הערות

צילום: עמל דכוור

המתכון באדיבות שף קונדיטור ארז עמוס, מנהל מגמת קונדיטוריה במכללת רימונים

כתבות נוספות