אוזני המן במילוי פרג

חדשות כיפה מאגר המתכונים 12/03/08 00:00 ה באדר ב'

צילום: אמיר מנחם
צילום: אמיר מנחם

מצרכים

החומרים לבצק שמרים:

100 גר´ מרגרינה ´עץ הזית´ מופחתת שומן וקלוריות לאפייה

1 חלמון

80 גר´ סוכר (1/3 כוס + כפית)

קורט מלח

200 גר´ קמח (1.5 כוסות)

50 גר´ אגוזי מלך טחונים (1/2 כוס)

25 גר´ שמרים טריים

30 סמ"ק מים (4 כפות מים)

1 ביצה טרופה למריחה

החומרים למילוי:

50 גר´ מרגרינה ´עץ הזית´ מופחתת שומן וקלוריות לאפייה

150 מ"ל חלב (3/4 כוס)*

100 גר´ סוכר (1/2 כוס)

50 מ"ל דבש (3 כפות)

250 גר´ פרג טחון (3.5 כוסות)

2 תפוחים חמוצים קלופים וחתוכים וקוביות קטנות

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

הכנת המילוי:

1. מביאים לרתיחה חלב, סוכר ודבש ומסירים מהאש.

2. מוסיפים פרג טחון ומערבבים. מוסיפים קוביות תפוחים ומרגרינה חתוכה לקוביות קטנות.

3. מערבבים היטב ומצננים.

הכנת הבצק:

1. מחממים תנור לחום של 170 מעלות.

2. מערבבים מרגרינה, סוכר, חלמון ומלח במערבל לעיסה.

3. מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים כ – 2 דקות נוספות.

4. מוסיפים את המים עד לקבלת בצק אחיד.

5. מעבירים את הבצק למנוחה במקרר לכ – 30 דקות.

6. מרדדים את הבצק דק וקורצים עיגולים.

7. מורחים את שולי הבצק בביצה ומניחים ככף מהמלית, מהדקים את השוליים ליצירת משולש.

8. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים כ – 120 דקות עד לקבלת גוון שחום.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

הערות

30-40 מנות * ניתן להשתמש בחלב פרווה של ריץ´.

המתכון באדיבות מלכי יצחקוב שף קונדיטור - מלון

כתבות נוספות