שטרודל תפוחים

חדשות כיפה חדשות כיפה 12/01/20 10:14 טו בטבת התשפ

שטרודל תפוחים, צילום: נמרוד סונדרס
שטרודל תפוחים, צילום: נמרוד סונדרס

מצרכים

1 בצק עלים מצונן "שמרית" (300 גרם)

4 תפוחי גראנד סמית חתוכים לקוביות

1 כף חמאה / שמן

1/2 כוס חמוציות

1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים

1 כפית קינמון

1/2 כוס סוכר חום (100 גר')

לציפוי:

1 ביצה טרופה

1/2 כפית סוכר חום

1/2 כפית אבקת סוכר וקינמון

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

הוראות הכנה

מוציאים את הבצק מהמקרר 5 דקות לפני השימוש.

מניחים במחבת את החמאה, התפוחים והסוכר.

מערבבים ומוסיפים את החמוציות והקינמון ומבשלים עד לריכוך של התפוחים.

מסירים מהאש, מצננים ונפטרים מעודפי הנוזלים.

מערבבים עם חצי כוס אגוזי מלך גרוסים.

פורסים את הבצק עם נייר האפייה על גבי התבנית ומניחים את המלית בנדיבות.

מגלגלים לכרוכית שטוחה מעט ומחוררים מעט את הבצק לאורכו עם מזלג.

מושחים את הגלילה בביצה טרופה ומפזרים מעט קינמון וסוכר חום מעל.

אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 25 דקות עד שהמאפה מזהיב.

מגישים עם אבקת סוכר מעל.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

המתכון באדיבות שמרית

כתבות נוספות