סגור

רולדת שוקולד חלוה

כ בשבט התשעה
,
09 בפברואר, 2015
09/02/2015 13:53
מ.ב.

מ.ב.צילום: מ.ב.

חלבי
עד 10 דקות
לא הוגדר

מצרכים

1 כוס עוגיות חמאה

1 כוס חלוה וניל "אחוה"

1/2 כוס פקאנים/פיסטוקים/לוז קלויים ושבורים גס

1 כוסית וויסקי משובח

100 גר´ חמאה 150 גר´ שוקולד מריר משובח (70%)

4 כפות חלב 1/2

1כפית מלח

אופציונאלי: שוט עדין של אייריש קרים

הוראות הכנה

1. מכניסים לקערה 1 כוס עוגיות חמאה מפוררות שבורות, 1 כוס חלוה בטעם וניל חתוכה לקוביות 1*1 ס"מ, 1/2 כוס פקאנים/פיסטוקים/לוז קלויים ושבורים גס וכוסית יפה של וויסקי משובח.

2. בקערה נפרדת להמסה במיקרו מכניסים: 100 גר´ חמאה 150 גר´ שוקולד מריר משובח (70%) 4 כפות חלב 1/2 כפית מלח ורצוי שוט עדין של אייריש קרים. ממיסים ומערבבים עד שמתקבל מרקם חלק.

3. יוצקים את השוקולד המומס על החומרים היבשים שבקערה ומערבבים בעדינות בעזרת כף עץ או לקקן עמיד עד לציפוי היבשים בשוקולד.

4. מותחים שתי יריעות ניילון נצמד ויוצקים בתוכם חצי מהתערובת השחומה והריחנית. מגלגלים את הניילון עם התערובת בתנועות גלגול ולישה עד לקבלת צורת נקניק. לסגור את הקצוות ולשים בצד. לחזור על הפעולה עם יתרת התערובת ולשים במקפיא למשך שעתיים ראשונות ואחר כך למקרר.

5. לפני ההגשה יש להוציא מהמקרר ולתת לשוקולד לנוח בטמפרטורת החדר. זה גם הזמן לתקן אם רוצים את העיצוב של הנקניק. פורסים בסכין חלקה ששוכנת בתוך כוס יציבה עם מים רותחים, לפרוסות בעובי של כחצי ס"מ ולהגיש.

הערות

2 נקניקים בתמונה: רולדת שוקולד חלוה בשילוב חלוה בטעם וניל של "אחוה"
(צילום וסטיילינג: מ.ב.)

המתכון באדיבות חברת "אחוה"

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

אלחייני עם ראש הממשלה נתניהו בגוש עציון צילום: מועצת יש"ע

מועצת יש"ע לנתניהו: "הריבונות - החלטה שלך בלבד ועליך לעשות זאת"

קרא עוד