קוגלהוף שוקולד צ'יפס

מאגר המתכונים 30/06/11 00:00 כח בסיון התשעא

פיליפ מיטראי, צילום: פיליפ מיטראי
פיליפ מיטראי, צילום: פיליפ מיטראי

מצרכים

לבצק:

½2 כוסות קמח (350 גר´)

½ שקית או ½ קובית שמרית מפוררת (25 גר´)

1 כוס חלב חמים (240 מ"ל)

½ כוס סוכר (100 גר´)

1 ביצה (גודל M)

1 חלמון (גודל M)

1 כפית תמצית וניל

50 גר´ חמאה רכה, חתוכה לקוביות

100 גר´ שוקולד צ´יפס

לשימון התבנית:

20 גר´ חמאה רכה

מעט קמח

הוראות הכנה

1.משמנים תבנית בחמאה, מקמחים מעט, מנערים מקמח עודף ומעבירים למקפיא.

2.בקערת מערבל עם וו לישה שמים קמח, שמרים, חלב, סוכר, ביצה, חלמון ותמצית וניל ומערבלים כ-2 דקות במהירות איטית, עד לקבלת תערובת אחידה.

3.מוסיפים קוביות חמאה אחת-אחת, עד שנבלעות בתערובת ומערבלים 7 דקות נוספות במהירות איטית-בינונית, עד לקבלת בצק רך ודביק.

4.מוסיפים שוקולד צ´יפס ומערבלים כחצי דקה, רק עד לפיזור אחיד בתערובת.

5.יוצקים את בלילת הבצק לתבנית המשומנת והקרה ומיישרים היטב (גובהה צריך להיות זהה בכל התבנית). מכסים במגבת לחה או בניילון נצמד ומתפיחים כשעה ורבע, עד להכפלת הנפח.

6.מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 30-35 דקות, עד להזהבה.

הערות

חומרים לתבנית קוגלהוף בקוטר 24 העוגה הידועה מקבלת תוספת אהובה של שוקולד צ´יפס
מאת: שי-לי-ליפא
צילום: פיליפ מיטראי

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר