פירושקי תפוחי עץ

טו בכסלו התשסח
,
25 בנובמבר, 2007
25/11/2007 0:00

צילום: shutterstock

פרווה
עד 10 דקות
לא הוגדר

מצרכים

3 כוסות קמח

1 שקית שמרית או 1 קובית שמרים

½1 כפות סוכר

1 חלמון ביצה

50 גר´ מרגרינה רכה

קורט מלח

כ ¾ כוס מים פושרים

מלית:

5 תפוחי עץ חמוצים קלופים מגורדים גס

2/3 כוס סוכר

100 גר´ צימוקים

½ כפית שטוחה אגוז מוסקט

½ כפית שטוחה ציפורן טחון

¼ כפית מלח

הוראות הכנה

מכניסים לקערת מערבל את כל החומרים, מוסיפים בהדרגה את המים תוך כדי לישה, עד לקבלת בצק רך וגמיש.

משהים בכלי מכוסה עד להכפלת הנפח.

מבשלים על להבה נמוכה את כל חומרי המלית כ 20 דקות, עד לקבלת תערובת ללא נוזלים ומצננים.

מרדדים את הבצק לעלה דק (כ ¼ס"מ) קורצים עיגולים בקוטר 12 ס"מ ומורחים את השוליים במים. מניחים במרכז כל עיגול כף גדושה מהמלית, מקפלים ל ½ עיגול ומהדקים את הקצוות היטב (ניתן להעזר במזלג להידוק הקצוות). משהים לתפיחה כ 20 דקות במקום חמים.

מחממים שמן עמוק במחבת, מנמיכים את הלהבה, ומטגנים משני הצדדים עד לקבלת גון זהוב.

בוזקים אבקת סוכר מעל ומגישים

הערות

בצק ל 15 יחידות

המתכון באדיבות מתכוני שמרית

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

לוחמי צה"ל | למצולמים אין קשר לכתבה צילום: דובר צה"ל

מחבל ירה מרכב חולף לעבר עמדת צה"ל

קרא עוד