עוגת תפוז עם קרם תפוז

פעמונה 01/02/16 21:10 כב בשבט התשעו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

4 ביצים מופרדות

1/2 כוס שמן

3/4 כוס מיץ תפוזים

1+1/4 כוס סוכר

2 כוסות קמח תופח

1 סוכר וניל

קליפה מגוררת מתפוז אחד

קרם:

2 כפות קמח

מיץ מתפוז אחד

כחצי כפית קליפה מגוררת

4 כפות סוכר (2 אם משתמשים בריץ´)

2 חלמונים

שמנת מתוקה (או קצפת ריץ´)

הוראות הכנה

מערבבים חלמונים+שמן+מיץ+סוכר, מוסיפים קמח ווניל ומערבבים היטב. מקציפים את החלבונים, ומקפלים בעדינות לתוך הבלילה. אופים ב-180 מעלות כ-45 דקות. מצננים.

קרם:

מערבבים קמח+ מעט מיץ בסיר קטן. מוסיפים את יתרת המיץ, הקליפה והסוכר. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. טורפים פנימה חלמונים (ע"י השוואת טמפ´). מקררים במקרר. אחרי שקר ממש - מקציפים את השמנת ומערבבים ביחד.

חוצים את העוגה, מורחים חצי מהקרם, מכסים במחצית השניה של העוגה, ומורחים קרם מעל.

אל תשחקו אותה: כך תוכלו ללמוד בקלות את ההלכה. כל הפרטים >>

הערות

תבנית עגולה 24-26

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר