עוגת שמרים משו משו

מיצמיצ 09/01/11 00:00 ד בשבט התשעא

מצרכים

לבצק:

1 קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים

3/4 עד כוס סוכר

1 כוס שמן

4 ביצים

1/2 1 מים פושרים

אפשר להוסיף גם גרד של לימון / תפוז או כף תמצית וניל

מילוי קקאו :

מתאים ל 1 קילו

160 גרם קקאו

300 גרם סוכר חום

300 גרם מחמאה מומסת (למתכון חלבי אפשר להמיר בחמאה)

מילוי טחינה וסילאן:

טחינה

סילאן

מעט אגוזי מלך קצוצים

הוראות הכנה

הכנת הבצק:

שמים את כל החומרים היבשים בקערה ומערבבים היטב.

יוצרים גומה במרכז ושמים בה את החומרים רטובים - לחים.

לשים עשר דקות על השעון ולא נורא אם הבצק נשאר דביק מעט.

מכסים במגבת נקיה ונותנים לתפוח עד להכפלת הנפח.

מורידים אוויר על ידי לישה קצרה ומתפיחים שוב.

מילוי קקאו:

שמים בסיר את הכל וממיסים על אש נמוכה.

מקררים.

אני מרדדת עלה עלה גדול, מורחת המילוי ומגלגלת לגליל, חותכת ל7-8 פרוסות רחבות ומעמידה בתבנית עגולה

מתפיחה כחצי שעה ואופה.

חום 170 מעלות 25 דקות בערך

כשיוצא מהתנור אני מורחת זיגוג מאבקת סוכר מעט תמצית וניל ומים הנוזל שמורחים צריך להיות לבן, כך שממש מעט מים)

הערות

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר