עוגת שמנת עם פירורים

מיצמיצ 07/03/12 09:35 יג באדר התשעב

מצרכים

לבצק:

3 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

3/4 כוס סוכר

2 ביצים

1/3 כוס חלב

1 כף תמצית וניל

קורט מלח

הוראות הכנה

להכניס את כל החומרים לקערה

לפזר על החומרים 200 גרם מרגרינה קרה חתוכה לקוביות

ללוש לבצק אחיד , הבצק דביק.

לשטח 2/3 מהבצק ביד מקומחת לתבנית אפיה עגולה משומנת

ו-1/3 מהבצק לשטח על תבנית נוספת.

לאפות את שתי התחתיות בזו אחר זו בחום גבוה כ- 10 עד 15 דקות כל אחת לקרר.

התחתיות מוכנות כשצבען חום בהיר

לקרם:

150 גרם חמאה רכה מאוד

3/4 כוס סוכר

2 ביצים

1 כף תמצית וניל

3 גביעי שמנת חמוצה

להכניס לקערת המערבל חמאה, סוכר, ביצים ותמצית וניל

לערבב לקרם אחיד ואוורירי.

להוסיף את השמנת ולבחוש ידנית.

להניח רצועת שקף סביב דפנות התבנית

ולצקת את הקרם על התחתית האפויה.

לפורר את התחתית האפויה הדקה (של 1/3 מהבצק) לפירורים ולפזר מעל העוגה, לכסות ולשמור מספר שעות במקרר לפני ההגשה.

מקור המתכון: עוגות לכל עת

אני מכינה את המלית מ- 5 שמנת חמוצה, ככה מתקבלת עוגה גבוהה

וגם משלבת בקרם מחית תותים מסוננת

הערות

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר