עוגת שוקולד חגיגית וצבעונית

חדשות כיפה חדשות כיפה 07/06/18 09:59 כד בסיון התשעח

צילום: סטודיו כרמית
צילום: סטודיו כרמית

מצרכים

מצרכים לעוגה לתבנית בקוטר 24 ס"מ:

200 גר' שוקולד מריר של כרמית שבור לחתיכות

1/2 כוס סוכר לבן

1/4 כוס סוכר חום דחוס

200 גר' חמאה חתוכה לקוביות

5 ביצים

5 כפות קמח תופח

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר של כרמית שבור לחתיכות

1/3 כוס שמנת מתוקה

2 חבילות וופלים אגו בטעם שאוהבים

מרשמלו בטעם / בצורה שאוהבים

בייגלה מצופה שוקולד אגו בטעם שאוהבים

סוכריות על מקל בטעם שאוהבים

חופן מטבעות שוקולד

הוראות הכנה

מחממים תנור מראש ל-180.

ממיסים שוקולד, שני סוגי סוכר וחמאה.

מוסיפים את הביצים אחת, אחת ומערבבים, שימו לב שהשוקולד לא יהיה חם מידי.

מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהתערובת חלקה ללא גושים.

מעבירים לתבנית משומנת ואופים כחצי שעה, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עטוף פירורים לחים.

מצננים את העוגה לחלוטין, משחררים בזהירות מהתבנית והופכים על צלחת הגשה כך שהצד התחתון של העוגה יהיה עכשיו העליון.

מביאים שמנת מתוקה לסף רתיחה, מוסיפים שברי שוקולד מריר, ממתינים דקותיים ומערבבים עד שמתקבל מרקם חלק של גנאש שוקולד. . מורחים את הגנאש שוקולד על כל העוגה, כולל הדפנות. מדביקים ציפוי של וופלים מבסיס לעוגה כמו גדר. ממלאים את החלק העליון בשלל ממתקים צבעוניים ומשמחים.

יש לשמור את העוגה בטמפרטורת החדר, אך לשים לב שזאת לא תעלה על 30 מעלות. (לא לשמור במקרר, הממתקים יאבדו את הברק ויספגו לחות)

המתכון באדיבות חברת "כרמית"

כתבות נוספות