עוגת שוקולד ופקאן

מכשפונת 15/08/06 00:00 כא באב התשסו

צילום: shutterstock
צילום: shutterstock

מצרכים

180 גרם קמח

קורט מלח

1 כף סוכר

115 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות (אני אשתמש במחמאה)

1 חלמון מביצה גדולה מעורבב בכף מים קרים

מלית שוקולד:

45 גרם חמאה

125 גרם סוכר חום בהיר

150 מ"ל סירופ זהוב (לא מצאתי, אני אשים מייפל במקום)

3 ביצים גדולות טרופות

1 כפית תמצית וניל

100 גרם שוקולד מריר מומס

100 גרם אגוזי פקאן

הוראות הכנה

מערבבים את מרכיבי הצק חוץ מהחלמון והמים. אותם מוסיפים אחרי שנוצר בצק פירורי. עוטפים את הבצק ומצננים 15 דקות עד שהוא מוצק. אח"כ אופים אותו כ-20 דקות בחום 180 מעלות.

מקציפים את החמאה, הסוכר והסירופ עד ליצירת עיסה חלקה. מקציפים בהדרגה פנימה את הביצים ולאחר מכן את תמצית הווניל. בוחשים פנימה את השוקולד המומס ואחר כך את האגוזים.

שופכים את העיסה על הקלתית האפויה ואופים במשך 35 דקות ב-180 מעלות, עד שהעוגה מוצקה למגע. המלית שוקעת קצת כשהעוגה מצטננת.

מגישים חם או בטמפרטורת החדר בתוספת גלידת וניל או קצפת

הערות

מומלץ לאכול בתוך ארבעה ימים

המתכון באדיבות מהספר "שוקולד" של לינדה קוליסטר

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר