עוגת קפה של טובי

הבחורה עם הספר 14/09/06 00:00 כא באלול התשסו

מצרכים

שלב 1 - שכבה לבנה, שכבה עליונה

6 ביצים מופרדות

1/2 כוס מיץ תפוזים

1/2 1 כוסות סוכר

1/2 1 כוסות קמח

2 סוכר וניל

1/2 כוס שמן

1 אבקת אפיה

שלב 2 - שכבת קפה, בסיס

6 ביצים מופרדות

1/2 1 כוסות סוכר

1/4 כוס שמן

3/4 כוס קמח

1 כף קפה

שלב 3 - קרם

4 ביצים

4 כפות קפה

1/4 1 כוסות סוכר

1/2 1 חב´ מרגרינה

הוראות הכנה

שלב 1

להקציף חלבונים להוסיף סוכר, חלמון ואת שאר המצרכים ולקפל פנימה. לאפות בתבנית עם נייר אפייה במשך 20 דקות.

שלב 2

להקציף חלבונים להוסיף סוכר, חלמון ואת שאר המצרכים ולקפל פנימה. לאפות במשך 20 דקות.

שלב 3

להקציף במשך עשר דקות עד שהקרם נעשה אחיד.

את שכבת הקפה משאירים בתבנית ומצפים במחצית מהקרם מעליה מניחים את השכבה הלבנה ומצפים בקרם הנותר.

כמה טיפים והשגות:

אני משתמשת במיקסר של קנווד בשביל הקרם, מיקסר ידני לא חזק מספיק בשביל לאחד את המרגרינה ואת הביצים.

אני אופה בתבנית חד פעמית מאוד גדולה, כך שהעוגה יוצאת נמוכה יותר. היא מאוד עשירה ולכן לדעתי עדיף חתיכות נמוכות ורחבות מאשר פרוסה רגילה.

הערות

היא מאוד מתוקה ומאוד מאוד טעימה לכן אני משתדלת להכין אותה לארועים מיוחדים. לדוג´ הכנתי אותה פעמיים בשלוש השנים האחרונות פעם אחת לחתונה של אחותי ופעם אחת כשנסעתי לשבת אל ההורים של העלם כמה שבועות לפני החתונה.

כתבות נוספות

/
המשך באמצעות
שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון
יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר