עוגת (פאי) תפוחים

ז בכסלו התשעא
,
14 בנובמבר, 2010
14/11/2010 0:00

צילום: shutterstock

פרווה
עד 10 דקות
לא הוגדר

מצרכים

לקלתית:

2 כוסות קמח

כפית אבקת אפיה

0.5 כוס סוכר

1 סוכר וניל

100 גרם מרגרינה

ביצה

למילוי:

6 תפוחי עץ ירוקים

מיץ מלימון שלם

סוכר

קינמון טחון

תוספת: צימוקים

שיברי עוגיות/קוואקר/סולת

הוראות הכנה

מחממים תנור ל180 מעלות.

לבסיס:

במעבד מזון מעבדים:

קמח,א. אפיה,סוכר,סוכר וניל,

ומרגרינה, עד קבלת תערובת פירורית.

מוסיפים את הביצה, ומעבדים רק עד קבלת בצק פירורי ולא אחיד.

לוקחים את הבצק ומכניסים לקירור.

לבנתיים מכינים את המלית:

מקפלים וחותכים את התפוחים לחתיכות (8-10 חתיכות כל תפוח)

שמים לימון, סוכר וקינמון ע"פ הטעם.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל2/3 ו1/3, את ה2/3 משטחים על תבנית עגולה של פאי,

מעל מפזרים שברי עוגיות/קאווקר (ע"מ למנוע רטיבות בקלתית)

מניחים את התפוחים המתובלים ללא נוזלים

על הבסיס..

מרדדים את ה1/3 הבצק הנותר על נייר אפיה,

ומניחים מעל התפוחים.

מכניסים לתנור שחומם מראש למשך כ50-60 דקות.

הערות

גם לכם יש מתכון מוצלח? לחצו כאן והוסיפו אותו למאגר
עוד אין תגובות, היו הראשונים להגיב!
כתבו תגובה
סגור

המשך באמצעות

שכחתי סיסמה
אין לך שם משתמש באתר? צור חשבון

יצירת חשבון חדש

אני מאשר את תנאי השימוש באתר

בצלאל סמוטריץ' צילום: Miriam Alster/FLASH90

נתניהו התמכר לשקט הרגעי וממשכן את העתיד של כולנו

קרא עוד